Wat is Mindfulness?

Van mindfulness ga je ervaren wat het betekent om stilte in je hoofd en een rustgevend gevoel te creëren. Zodat je weer het gevoel hebt de regie over jezelf weer te hebben en dat jij je beter kan concentreren.

Over Mindfulness en de methoden

Het woord “mindfulness” heeft voor mij de betekenis “mind at rest” (rust in gedachtes).

Jon Kabat- Zinn (USA) en Trees (Shobha) Voskuilen (NL) zijn voor mij de grondleggers van de oorspronkelijke Mindfulness. Het werken vanuit het “Hier en Nu” vertolk ik uit de methode dat Eckhart Tolle (Can) de schrijver van het boek “de kracht van het NU”.

We gaan oefenen met aandacht en waarneming.

De methode mind at rest zorgt ervoor dat je niet met terugkerende ziekmakende gedachtes uit het verleden en de toekomst bezig bent. Maar je leert met deze methode te focussen op het hier en nu.

Dat doe ik door uitleg te geven hoe de mind at rest in z’n werk gaat.

De resultaten die bereikt worden met mind at rest worden vergeleken met het volgen van een cognitieve training. Je wordt je bewust van de wijze waarop je handelt en de wijze waarop je de dingen anders zou kunnen doen.

Mindfulness methoden

Mindfulness werkt positief voor;

  • Een burn-out
  • Pijnklachten
  • Je zorgen maken (piekeren)
  • Het verwerken van verdriet
  • Spanningsklachten

Mindfulness is niet eng of zweverig

Deze vorm van begeleiden is absoluut niet zweverig of eng om te doen. Mocht je daar twijfels over hebben, kom het dan een keer vrijblijvend ervaren. Je krijgt bruikbare tips die je in dagelijks situaties kunt gebruiken. Ik heb ervaring met deze vorm van begeleiding en zie de positieve resultaten waarbij mensen weer in balans komen en in staat zijn zichzelf te herstellen.

Vraag advies over Mindfulness