Alles wat je aandacht geeft groeit, wil je niet meer dat het groeit, geef het dan geen aandacht meer

Els Overduin The Human way

Mijn naam is Els Overduin.

Ik ben Els Overduin, geboren in Leiden, moeder van vier kinderen en heb een groot deel van mijn jeugd doorgebracht in de Verenigde Staten, Egypte en België. Doordat ik ben opgegroeid in het buitenland, heb ik kennis kunnen maken met vele normen en waarden van diverse culturen.

Na mijn jeugd in het buitenland, ben ik in Nederland begonnen aan de studie Sociale Dienstverlening, gevolgd door de HBO-studie Maatschappelijk Werk, aan de Sociale Academie, met specialisme in vrouwen studies. Met diploma opzak, ben ik gaan werken als een van de eerste vrouwen in een mannenberoep in die tijd, als beroepsbrandweervrouw.

Toen mijn jongste kind 5 jaar oud was ben ik gaan werken als contactpersoon bij het Informatie- en Adviescentrum voor de nazorg vuurwerkramp in Enschede. Nadat dit project was afgerond, ben ik bij de Arbodienst gaan werken als bedrijfsmaatschappelijk werker.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van echtscheidingen. Na 25 jaar te hebben samen geleefd is ook mijn huwelijk gestrand. Soms ontkom je er helaas niet aan om deze stap te nemen. Dat wil niet zeggen dat iedere relatie beëindigd moet worden als het even niet lekker gaat. Ik en mijn ex-man, hebben er toen alles aangedaan om verbinding te houden, maar de rek was er uit.

Sinds mijn bedrijf The Human Way, opgericht in 2003, ben ik gecertificeerd relatie- en mindfulnesscoach.

Mijn levensspreuk is: ”Alles wat je aandacht geeft groeit, wil je niet meer dat het groeit, geef het dan geen aandacht meer”

The Human Way

Bij the Human way staat het mens “human” voorop. Het gaat vaak bij the human way over de weg “The Way” die je bewandelt in het leven.

Soms kom je obstakels tegen. Onverwachtse gebeurtenissen, De bekende” life events” ; overlijden van dierbaren, geboortes, scheidingen, werk, en de daarbij horende gevoelens en gedachtes die bij zo’n life event  komt kijken. Waar je behoorlijk last van kan hebben.

Weerbaarheid en veerkracht horen bij het leven. Veerkracht is het vermogen dat allen bezitten om stress en gevoelens van angst, hulpeloosheid en overweldiging te overwinnen door te verwerken.

Denk aan de oorspronkelijke vorm, als je een veer uitrekt dan veert deze vanzelf weer terug.

Als de veer vaak uitrekt zal de veerkracht op den duur verloren gaan.